2 september 2015
Zuid-Afrika
a
A
Hop On - Hop Off busrondrit
Vanmorgen naar de Loopstreet gegaan en daar een ticket gekocht voor de bus. We wilden ook de Tafelberg op,maar er is te veel wind voor de kabelbaan.
Met de bus kun je verschillende rondritten doen.
We besluiten om de blauwe route te doen en die duurt 2 uur en 20 minuten .
We rijden de stad uit en besluiten in Kirstenbosch uit te stappen dat zijn de botanische tuinen.
Daar hebben we een uur of 2 rond gelopen en daarna weer verder.
Het is een mooie rit, met zicht op de Tafelberg.
De botanische tuinen zijn ook mooi en misschien dat we daar nog een dag voor uit trekken.
Een halte verder zijn we weer uit gestapt en met een andere bus een rondrit naar het wijngoed Constantia gereden.
Daar kon je een kasteel bekijken of naar de wijnkelder.
Er zijn ook 2 restaurants en daar hebben we geeten.
Na het eten weer verder met de bus.
Daarna weer over gestapt op de bus van de blauwe route.
Buiten de stad in de buurt van de wijnboeren zijn landgoederen en grote villa's.
Op een gegeven moment zijn we door een wijk van de super rijke gereden. De zoon van Prinses Ann en Marget Thatcher hebben er gewoond.
Een tijdje later zijn we langs Imizamo Yethu een township.
Een groter contrast kun je niet hebben.
Daar was ook een stop, maar daar hadden wij geen zin in, er gaat dan wel een gids mee.
Via Houtbay,Campsbay, Clifton, Bantrybay weer terug naar Cape Town.
Een schitterende rit langs de kust. Op al die plaatsen kun je ook uitstappen, maar dat was al wat te laat.
We hebben toen we terug waren bijbetaald voor morgen weer een rondrit te maken, maar dan de rode route die is korter, maar komt wel weer langs die kustroute en ook langs de kabelbaan, dus hopen we morgen maar dat er minder wind is en toch de Tafelberg op kunnen.
Eenmaal terug door de longstreet gelopen, dat is een hoofdstraat in de stad, maar dat is niet zo super.
Er lopen ook bedelaars en dus moet je ook goed op je hoede zijn.
Daarna in de spar een lekker brood gekocht en thuis lekker geeten.
Ze hebben hier lekker brood.